FAQ

Her kan du se nogle af de spørgsmål, som andre kunder har fået svar på. 

Hvis du har andre spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig. 

LEVERING AF BILLEDER

Udvælgelsesprocessen og redigeringen af dine billeder udgør over halvdelen af mit arbejde som fotograf. Jeg bruger gerne en del tid på at vælge de helt rette fotografier, og give hver enkelt billede et særligt udtryk. Leveringstiden på billederne afhænger derfor af omfanget, men jeg bestræber mig altid på at levere billederne til jer indenfor 1-2 uger efter fotografering. Hvis det er en hastesag aftales individuelt. 

Ved portrætfotografering samt børne- og familiefotografering sendes en oversigt med alle de redigerede billeder. Her udvælges det aftalte antal billeder, som derefter finredigeres og leveres digitalt. Ved individuelle fotograferinger som fx events o. lign. leveres alle billeder samlet digitalt. Billederne leveres i en kvalitet, så de kan bruges til fx plakater, fotobøger mv. Ønskes billederne leveret i en bestemt størrelse (fx til website) aftales dette. Levering af digitale filer sker først, når betaling er registreret. 


BETALING

Efter endt fotografering betales med faktura eller mobile pay. De digitale filer leveres først, når betaling er registreret. 


TØJVALG

Du skal som udgangspunkt klæde dig på, så du føler dig godt tilpas. Men man skal have in mente, at billederne foreviger alt - også krøllede skjorter. Det er en god ide at lade de stærke farver og tøj med logoer/tekst ligge (fx rød og gul), da disse hurtig kan komme til at dominere billedet. Du bør også undgå helt sort, men i stedet vælge blå, lyseblå, lys grøn, hvid, sand, rosa eller andre mere naturlige farver. I sidste ende er det dog helt op til dig, og du skal blot se dette som en vejledning.


BRUGSRET

Når du modtager billederne får du samtidig brugsretten til billederne. Det vil sige, at du må bruge billederne privat - altså printe billederne til eget brug (eller gave) og fx dele dem på Facebook mv. Du må ikke bruge billederne kommercielt med mindre andet er aftalt. Nørgaard Studio har nemlig ophavsretten til billederne, og filerne må derfor ikke overdrages til andre. Billederne må ligeledes heller ikke beskæres eller redigeres da de er beskyttet af ©Nørgaard Studio. Jeg offentliggør kun billeder på min hjemmeside, Facebook eller Instagram efter aftale med kunden. 


REKLAMATION

Der er ingen returret på digitale billeder, da disse er fremstillet individuelt til dig. Du kan således ikke fortryde eller refundere varen. 


BESKYTTELSE AF PERSONDATA

For at kunne yde en service til kunden vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at oplyse personlige data. Det kan fx være navn, adresse og telefonnummer ifbm. fakturering og for at kunne indgå en aftale om fotograferingen. Jeg opbevarer persondata i henhold til lovgivning i 5 år, og du kan til enhver tid henvende dig såfremt du ønsker at rette og slette dine personlige oplysninger eller tilbagetrække dit samtykke omkring visningen af dine billeder.